23. listopadu 2016

Vánoce, Vánoce ... už jsou zase tady?

Vítejte u nového článku!

Vánoce se pomalu, ale jistě blíží. Každé větší nákupní centrum již má vánoční stromeček, výzdobu a všude jde už pomalu cítit vánoční atmosféra. Je čas nakoupit vánoční dárky svým blízkým. Ale co dělat, když nejsou nápady? Ráda bych vám pár tipů dala.


  • Řiďte se tím, co má kdo rád. Má vaše sestra ráda koně? Kupte jí nějakou pěknou knížku či vybavení ke koním. Má váš kamarád rád počítače? Kupte mu novou klávesnici či nejnovější knihu o programování. Má vaše maminka ráda ruční práce? Kupte jí tvůrčí sadu či materiál na výrobu. Má váš tatínek rád zvířata? Kupte mu knížku o zvířatech. Stačí si zjistit, co kdo má rád a co zrovna chce či potřebuje. Budete vědět, že ho to potěší a zároveň to využije ke svému koníčku.

  • Poukázkami nikdy nic nezkazíte. Pokud opravdu nevíte, co dotyčnému dát, podarujte ho poukázkou. Pro dámy se hodí například poukázky do kosmetického salónu, vášnivému čtenáři můžete dát poukázku do knihkupectví či pro milovníky adrenalinového sportu můžete dát jízdu závodním automobilem či bungee jumping!

  • Vyrobené dárky nejsou nikdy na škodu. I když někdo může říct, že jste za něj nechtěli dát žádný peníze. Ale pravda to není. Když vyrábíte dárek, dáváte do toho kus sebe. Je to originál, který je jen jediný. Osobně si těchto dárků vážím, protože vím, že člověk se s ním nějakou dobu dělal. Víte, že neudělal to, že vzal danou věc, zaplatil za ni a tím to bylo okej. Je zde vidět krásně ta snaha udělat dotyčnému radost.

  • Vyvarujte se darování zvířat. Vím, zvířátka jsou krásné, ale nikdy nevíte, zda někdo v rodině má na něj alergii či zda by měl vůbec čas se o zvíře starat, jak z časových, tak finančních důvodů. Bohužel takto mnoho zvířat končí v útulku nebo nedejbože na ulici.

  • I praktické dárky potěší. Nemusíte přeci kupovat jen samé luxusní dárky. Rozbila se vaší kamarádce konvice? Pořiďte jí novou! Vašemu kamarádovi se přehřívá notebook? Kupte mu chladící podložku. Často se vyplatí poslouchat kamarády, získáte mnoho informací a u stromečku můžete poté slyšet: To jsem zrovna potřeboval/a!

Jaké dárky dáváte vy? Nakupujete je dříve či na poslední chvilku?

2 komentáře:

  1. Super Týnuš, souhlasím :)) já hrozně ráda vyrábím, ono se řekne "Vyrobit dárek", ale neodfláknout to dá práci a taky to něco stojí, ne jak si každý myslí :D Poukázky jsou taky super, to já dost ocením a dost se řídím tím, co má kdo rád, ale zase nechci někomu, kdo má rád Star wars, dávat tři Vánoce po sobě něco s tímhle motivem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, ono i ty věci na výrobu něco stojí. :D To je pravda, ale má třeba rád více věcí ... ? :D

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!